Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανοιχτή συνέλευση 4/4/2011



Μεγάλη επιτυχία είχε η πανελλαδική κινητοποίηση και το άνοιγμα σχεδόν όλων των σταθμών διοδίων της χώρας την Κυριακή 27 Μάρτη. Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας συμμετείχε και αυτή τη φορά «σπρώχνοντας» μαζικά τις μπάρες σε Μακρυχώρι και Πυργετό.
Η θετική και ενθουσιώδης ανταπόκριση των διερχομένων οδηγών αλλά και ο αυξανόμενος αριθμός όσων ακολουθώντας τις νέες οδηγίες περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώνουν, δείχνουν πως η αίσθηση του δικαίου χαρακτήρα των αιτημάτων του κινήματος μπορεί να ξεπερνά στην πράξη τρομοκρατικούς νόμους που  ποινικοποιούν την αγωνιστική - αξιοπρεπή στάση και τη διεκδίκηση στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων. Νόμους όπως τον πρόσφατο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ΄ εντολή των μεγαλοεργολάβων – κυρίαρχων των δημόσιων δρόμων, που μετατρέπει σε παράβαση του Κ.Ο.Κ.  την άρνηση πληρωμής τέλους διοδίων.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ''αυτοκινητόδρομο'' των Τεμπών και τον συνεχή κίνδυνο που υφίστανται ''αναγκαστικά'' οι διερχόμενοι οδηγοί, θέμα το οποίο καθιστά το θράσος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αχαρακτήριστο και εκγληματικό.
Ως πολίτες του νομού Λάρισας θεωρούμε ότι το ίδιο επιπρόσθετο θέμα καθιστά την ανάγκη για αγώνα κατά των διοδίων ακόμη πιο επιτακτική. 
Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για τη διεύρυνση και ισχυροποίηση του κινήματος κατά των διοδίων καλούμε σε
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ, 9μ.μ. Αμφιθέατρο Ιατρικής σχολής (2ος όροφος) Πλατεία Ταχυδρομείου
Για να κάνουμε ένα απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης μας, να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα μας για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών και των κατοίκων της περιοχής και την ανάληψη δράσεων – πρωτοβουλιών τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεσμικό ή νομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου